Akaan terveyskeskus

Yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä seuraaviin henkilöihin rekrytointiin, erityis- ja erikoistumiskoulutukseen ja amanuenssuureihin sekä tutkimukseen ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Erityis- ja erikoistumiskoulutus

Erikoistuvilla ja YEK-vaiheen lääkäreillä on henkilökohtaiset ohjaajat sekä viikoittainen ryhmäohjaus. Lisäksi lääkäreillä on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen.

 

"Olen Essi Koskinen, yleislääketieteen erikoislääkäri. Työskentelin Akaassa Viialan terveysasemalla lähes yhdeksän vuoden ajan, kunnes muutimme perheeni kanssa toiselle paikkakunnalle ja sen myötä työpaikan vaihdos oli edessä.

Akaan vahvuuksina on mukavat työkaverit ja työolot sekä hyvin järjestetty erikoistumiskoulutus. Jokaiselle oli järjestetty oma henkilökohtainen ohjaaja ja tämän lisäksi viikoittain oli erikoistuvien oma koulutustunti. Oman erikoistumisenikin yleislääketieteeseen tein Akaassa töissä ollessani. Koulutuksiin pääsi hyvin ja niihin myös kannustettiin lähtemään. Myös oman mielenkiinnon mukaan pystyi omaa työtään muokkaamaan. Itse olin astman vastuulääkärinä ja sain päivittää astman ja keuhkoahtauman hoitopolun nimenomaan Akaaseen sopivaksi. Akaa on myös sijainniltaan sopivan matkan päässä esim. Tampereelta ja jos autoa ei ole käytettävissä, niin junallakin pääsee hyvin kulkemaan."

 

Terveyskeskus yleisesti

Akaan kaupunki sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella  puolen tunnin matkan päässä Tampereelta. Savuttoman kaupungin palveluksessa työskentelee noin 1 050 työntekijää. Akaa tuottaa terveydenhuollon sekä vanhus- ja vammaispalvelut yhteistoiminta-alueella, jonka muodostavat Akaan kaupunki ja Urjalan kunta. Yhteistoiminta-alueen asukasluku on noin 21 400, ja alueella on neljä terveysasemaa. Tarjoamme kaikilla terveysasemilla lääkäreiden vastaanoton-, suun terveydenhuollon sekä neuvolan palveluita.

Vuonna 2021 valmistuva Akaan uusi hyvinvointikeskus Toijalan rautatieaseman vieressä tulee korvaamaan nykyiset Akaan kolme terveysasemaa.

Akaan terveyskeskuksessa on 18 lääkärinvirkaa, joista kaksi on puolivirkaa. Yleislääketieteen erikoislääkäreiden lisäksi meillä on geriatri ja gynekologi. Konsultoiva radiologi käy viikoittain ja KNK-lääkäri kahdesti kuukaudessa.

Henkilöstömme on motivoitunutta ja ilmapiiri on lämmin sekä nuorekas. Panostamme koulutukseen ja aloittelevan henkilöstön tukemiseen työssään. Omaan työnkuvaan pääsee vaikuttamaan kiinnostuksen kohteiden mukaan. Toivomme, että henkilökuntamme osallistuu toimintamme jatkuvaan kehittämiseen.

Toimipisteet